Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinin Şentepe üs bölgesi yakınlarında teröristler tarafından döşenen EYP öğle saatlerinde infilak etti. Patlamada, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit olurken, bir uzman erbaş da yaralandı. Yaralı uzman erbaş, askeri helikopterle Hakkâri’ye sevk edilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ACI HABER TEZ ULAŞTI
Şehit Pehlivan'ın acı haberi, Samsun'un Bafra ilçesindeki ailesine ulaştı. Askeri yetkililer tarafından emekli öğretmen Sadık Pehlivan'a oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Eve dev bir Türk bayrağı asılırken, şehidin iki yıllık eşi Sevde Pehlivan'ın ise dün Bursa'ya bir yakınlarını ziyarete gittiği belirtildi.

EN SON ANNESİYLE KONUŞTU
Şehit babası Sadık Pehlivan, oğlunun en son annesiyle konuştuğunu ve helallik istediğini söyledi. Annesiyle yaptığı telefon görüşmesinden 10 dakika sonra şehit düştüğünü belirten Pehlivan, "Yüreğimiz yandı. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın" dedi. Tolga Pehlivan şehit olmasaydı üç gün sonra senelik izine çıkacaktı.
Öte yandan şehidin kardeşinin de Samsun'da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

CG/özelhaber