CiddiGazete- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Yörük-Türkmen Festivali", 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Özel bir firmaya yaptırılmak için ihaleye çıkılan festivalde yurt içi ve yurt dışından 360 uçak bileti, 5 yıldızlı oteller dâhil 2 bin 700 konaklama ve 13 bin kişilik yemek ikramı gibi satın alma kalemleri bulunuyor.

Festivalle ilgili hazırlanan ihale teknik şartnamesinde yer alan bilgilere göre, etkinliklerin uydudan yayın yapan 12 televizyon kanalında 1,5 saat canlı yayınlanması, 3 ajans ile anlaşma yapılarak günlük haber ve görüntü geçişi sağlanması ve Basın İlan Kurumu'na üye 12 yerel gazeteye 3 gün boyunca reklam verilmesi gerektiği belirtiliyor.

Teknik şartnamede ayrıca, "Ulusal bazda yayın yapan haber kanalları ve ulusal akım kanallarından en az 5'inde, her birinde günde 5 seferde 10 saniye görüntülü reklam geçilmesi sağlanacaktır" ifadeleri yer alıyor.

MUHİTTİN BÖCEK FESTİVALİ TANITTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 6-8 Mayıs tarihlerinde Aksu ilçesindeki At Çayırı Mevkii'nde gerçekleşecek olan festival öncesinde basın toplantısı düzenledi. Festivalde üç gün boyunca kültür şöleni yaşanacağını dile getiren Böcek, "Bin yıldır Anadolu'yu yurt edinmiş, köklü bir geçmişe sahip olan Yörük kültürümüzü tüm yönleriyle tanıtıp, yaşatma fırsatı bulacağımız Türkiye'nin en büyük Yörük festivalinde hemşerilerimizi ve misafirlerimizi ağırlamak için gün sayıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Gidin Toros dağlarına bakın, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' demişti. Ne mutlu bize ki Toroslar'da tüten bu dumanı şimdi Antalya dışına taşıyoruz. Uluslararası boyutta geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz bu festivalle Yörük ateşimiz Antalya ve ülke sınırlarını da aşacak" dedi.

"BİR YÖRÜK ÇOCUĞU OLARAK YÖRÜK KARDEŞLERİMİZLE BİRARADAYIZ"

Festivale 29 ülkeden katılım sağlanacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ayrıca 11 büyükşehir belediyesi, 28 il ve ilçe belediyesi ve 11 muhtar derneğinin festival alanında çadır kuracağını kaydetti. Bugüne kadar Yörük kültürünün aktarılması için katkı verenlere teşekkür eden Böcek, "Yörük çocuğu olarak bütün Yörük kardeşlerimizle bir aradayız. Bu yıl bir ilkini göreceğiz. Bununla ilgili daha da büyüterek genişleterek devam edeceğiz. Önemli olan bundan sonra birlik beraberlik içerisinde Yörük kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak. Biz hiç kimseyi ayırt etmeden cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, vatandaşlarımız, herkesi davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.