CiddiGazete- Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden sağanak yağmur nedeniyle Ayancık çayı taştı. Sel suları önüne gelen her şeyi sürükledi. İlçe merkezi sular altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yerleri ile tarım arazilerinde zarar oluştu. İlçeye bağlantıyı sağlayan yollar heyelan ve taşkınlar nedeniyle kapanırken ilçede bulunan Ayancık köprüsü de sulara fazla dayanamadı.

VATANDAŞLAR ÇATILARA ÇIKTI

Sel sularından kurtulmak isteyen vatandaşlar ise çatılara ve yüksek yerlere çıkarak korunmaya çalıştı. Bulundukları bölgede mahsur kalan vatandaşlar için helikopter ile kurtarma çalışması başlatıldı. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu da ilçeye alternatif yollar kullanarak ulaşabildi. Şiddetli yağmur Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde etkili oldu. Arama, kurtarma ve yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

HASTANE BOŞALTILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim olan Sinop’ta gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti. Bakan Yardımcısı Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, ilçede fabrikada işçilerin mahsur kaldığını, bölgedeki hastanenin ise önlem amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR BEYAZ ÖRTÜ SALLADI

Sağanağın sele neden olduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde sele kapılan tek katlı evin yıkılıp, sel sularına kapıldığı ve beraberinde yan binaların çatısına çıkan bazı vatandaşların da ellerinde beyaz örtü sallayarak kurtarılmayı beklediği anlar, anbean cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI YARDIM TALEP ETTİ

Evin yıkılma görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Sinop İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, "Ayancık ilçemizde sel felaketinden dolayı binalar yıkılmakta. Şehir felç olmuş durumda. Vatandaşlarımız binaların çatılarında yardım bekliyor. Acilen vatandaşlarımızın tahliyesinin yapılması gerekiyor" diyerek yetkililere ulaşmaya çalıştı.

İLÇE İLE BAĞLANTI KOPTU

Yılmaz Şanlan, ilçeye ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Yıkılan evler var. Çatılarda mahsur kalan vatandaşlarımız var. 3-4 helikopter kurtarma çalışması yapıyor. Ancak ilçe ile karayolu bağlantısı koptu. Elektrikler kesik. Her yer sular altında. Bu nedenle ilçeye ulaşmak için farklı yollar arıyoruz. İlçedeki insanlar zor durumda acilen yardım gerekiyor. Şu ana kadar bize gelen bir bilgiye göre bir can kaybı yaşanmadı" diye konuştu.