CiddiGazete- RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın programda TMT'ye yönelik sözleriyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkü'nün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: CAHİLLER VE VATAN HAİNLERİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ayşegül Arslan'ın TMT ile ilgili sözlerine büyük tepki gösterdi. Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

- Türk Mukavemet Teşkilatı, Türk Milleti'nin, Kıbrıs Türklüğü'nün ve TSK’nın şanlı tarihinin onurlu bir parçasıdır.

- Bu şanlı teşkilata hakaret, ancak Türk düşmanı bir zihniyet tarafından yapılabilir.

- Kahrolsun bu tarihe hakaret eden cahiller ve vatan hainleri.

AKP'DEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın sözlerine tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi:

- Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü'nün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır. 'Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz' diyerek, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliye'dir.

- Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü'nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.