CiddiGazete- ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve eşi Prof. Dr. Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen "Sancar Türk Kültür Merkezi" törenle açıldı.

Aziz Sancar, tören münasebetiyle verilen yemekte yaptığı konuşmada, "Açılışımız, tarihimizin önemli bir parçası olan Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen herkese müteşekkirim. Merkezimiz, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

ERDOĞAN NEW YORK'A DAVET ETMEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, New York'taki Türkevi'nin açılışına davet etmediği Aziz Sancar, kendi davetli listesini kapsayıcı bir anlayışla yaptı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KIZINI DA UNUTMADI

ABD'nin en önemli bilişim firmalarından birisinin sahibi olan eşi Egemen Taş'ın işi gereği ABD'de yaşayan merhum Alparslan Türkeş'in kızı Dr. Ayyüce Türkeş Taş da Aziz Sancar'ın davetli listesinde yer aldı.

O FOTOĞRAFI GÖSTERDİ!

Aziz Sancar'ın, Ayyüce Türkeş Taş'la yaptığı sohbette duygu dolu anlar yaşandı. Sancar, 1972 yılında İstanbul'da tıp fakültesi öğrencisiyken, Beşiktaş Ülkü Ocakları'nda çektirdiği fotoğrafı gösterdi. Alparslan Türkeş'e hayranlığını her cümlesinde dile getiren Sancar, "Yaptığım hizmetlerle Başbuğumun ideallerini yaşatıyorum" dedi.