CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Marmaracık tesislerinde düzenlenen geleneksel sporlar temalı Marmaracık Gençlik Kampı’na katıldı.

Burada teknolojik ürünlerin tanıtımını yapan Shift Delete internet sitesinin kurucusu Hakkı Alkan’ın programına konuk olan Bilal Erdoğan, teknoloji ile ilgili soruları cevapladı.

CEP TELEFONUNDAKİ UYGULAMALAR

Erdoğan, “Cep telefonunuzda hangi uygulamalar var" sorusuna, “Mesajlaşma uygulaması olarak Bip ve Signal var. WhatsApp kullanmıyorum, herkeste olduğu için sizi ulaşılabilir kılıyor. Hâlâ SMS kullanıyorum. Google’ın çeviri uygulamasını kullanıyorum. Japonya’ya gittiğiniz zaman direkt resimden çeviriyor. Yemek tarifi programı var. Airbnb var, birkaç kere yurtdışına gittiğimde kullanmıştım. Dualingo var, Fransızca ve İtalyancamı unutmamak için. E-nabız uygulaması var. Müzik için Fizy kullanıyorum. İstegelsin var salgın zamanında indirmiştim” cevabını verdi.

GENÇLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ

Bilal Erdoğan, “Gençlerin en büyük problemi nedir” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Gençlerin derdi ne olacağım, ne iş yapacağım, nasıl bir eşim olacak, nerede oturacağım, gelirim ne olacak lise, üniversite tarafında böyle şeyler olduğunu düşünüyorum.”

‘HERKES BİR PLAYSTATION’I OLSUN İSTER’

Program sunucusunun gençlerin teknolojik ürünlere ulaşım konusunda yaşadıkları problemin ne zaman giderilebileceği sorusu üzerine ise Erdoğan şunları söyledi:

“Herkes bir Playstation’ı olsun ister. Ama herkesin alabileceği şeyler değil. Akıllı telefonlar her eve girmiş oldu, ucuz tabletler üretildi, Milli Eğitim’in tablet kampanyası vardı. Evimize bulaşık makinesi geldiğini hatırlıyorum, büyük olaydı. Şimdi bulaşık, çamaşır makinesi değil başka şeyler… Burada püf nokta bizim ortaya teknolojik ürün koyabilmemiz.”

Programın sonunda telefondan ok atma oyunu oynayan Erdoğan, hedefleri vurmayı başardı.