CiddiGazete- İstanbul Esenyurt'ta yaşayan iki Suriyeli, 13 Mart tarihinde "Parada sahtecilik ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak" suçlamalarından gözaltına alındı.

Yapılan inceleme sonucu, Suriyelilerin aracına sahte parayı ve uyuşturucuyu polis ekibinin yerleştirdiği iddia edildi. Araçta bulunan yüklü miktarta paranın da yine polisler tarafından tutanaklara eksik yazıldığı ifade edildi. Soruşturma devam ederken, 6 polis memuru çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet ve savcılık tutanaklarına göre; 13 Mart tarihinde Esenyurt'ta Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman isimli şahısların aracı polis ekiplerince durduruldu. Araçta yapılan aramada, 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL nakit para tespit edildi.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; araçta uyuşturucu, yüklü bir miktarda para ve bir kısım sahte para bulunduğu tutanaklara geçirilerek Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman gözaltına alındı.

Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi'ne götürülen Suriyeliler, araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu iddia ederek şikayetçi oldular.

POLİSLERİ SUÇLADILAR

Yapılan incelemede, Suriyelilere ait araca uyuşturucu maddeyi polislerin yerleştirdiği iddia edildi. Bununla da yetinmeyen polislerin, araçta bulunan 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL parayı resmî tutanaklara 3 bin 456 dolar ve 14 bin 770 TL olarak geçirdiği ifade edildi. Araca yine polisler tarafından bir miktarda sahte para yerleştirildiği savunuldu.

6 POLİS TUTUKLANDI

Polisler hakkınca adli ve idari soruşturma başlatıldı. Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Esenyurt Yıldırım ekiplerde görevli polis memurları Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G. ve Mehmet S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Suriyeliler ise serbest bırakıldı.