CiddiGazete- Tokat'ta eşini bıçaklayan Samet Ağ'ın tahliye edilmesiyle ilgili davada HSK'nın inceleme izni verdiği hakimin Şırnak Silopi'ye, savcının ise Bitlis Mutki'ye geçici olarak görevlendirilmesine karar verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EY HAKİM NASIL SERBEST BIRAKIRSIN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Özlem Ağ'ı barışmaya gittiği baba evinde 23 yerinden bıçaklayan zanlı Samet Ağ'ın, 3 ay sonra serbest bırakılmasına sert tepki göstermişti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

- Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda yine kadınlardan yana tarafız. Aile içi şiddeti şikayete tabi olmaktan çıkardık, resen takip edilen suçlar arasına aldık.

- Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerinden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yer. Ne yaptılar diye Adalet Bakanlığı'nın da sunumu vardı, sordum.

- Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen araştırdık, hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almışlar.

- Hemen irtibatı kurduk, Tokat milletvekilimiz Özlem Hanım takip edecek, ben de takip edeceğim.

- 2.5 yaşında da çocuğu var. 23 yerden bıçaklıyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun. Hakim böyle tasarruf yapıyor, sonra yargıya hakaret. Ne hakareti?

- Sen bu adamı serbest bırakıyorsun, bununla ilgili söylenmesi neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz.

- Bakanıma da bunu söyledim, bunu yakın takibe alacaksın, beni bilgilendireceksin. Atılması gereken adımları atacağız. Bu hakem de olabilir, savcı da olabilir. Adalet ortada kalmaz, onun için de gereğini yapacağız.