Türk siyasetinde bugün yaşanan tabloyu ciddigazete, 52 gün önce muhabirimiz Bekir Şimşek imzasıyla yazdı.

CHP ve MHP'den İYİ Parti'ye milletvekili transfer edileceği, YSK kıskacı, imza toplama zahmeti gibi riskli süreçlerin yaşanmayacağı dile getirilen haber, bugün neredeyse aynı şekilde hayata geçti. 2 Mart tarihli haberimizde CHP'den 15, MHP'den de beş milletvekilinin İYİ Parti'ye geleceğini söylemiştik. Bugün CHP'den 15 milletvekili geldi, MHP'nin beş milletvekili de yolda...

MHP'Lİ VEKİLLER NEREDE?

Meral Akşener'in bizzak konuştuğu MHP'li milletvekilleri, İYİ Parti'ye geçiş sözü verdi. YSK'nın karar verme süreci son dakikaya geldiği için MHP milletvekilleri beklenmedi. Seçim vizesini alan İYİ Parti rahat nefes aldı. MHP'li vekiller, önümüzdeki hafta içerisinde İYİ Parti'ye geçiş yapacaklar.

İŞTE 52 GÜN ÖNCE YAZILAN O HABERİN ORJİNAL METNİ:

CG/özel haber

İÇİŞLERİ Bakanlığı’na 25 Ekim’de verdiği dilekçeyle resmi kuruluşunu gerçekleştiren İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’den seçilen dört ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelen bir milletvekiliyle TBMM’de temsil edilmeye başlandı. Tüm enerjisini 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine harcayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçilemediği takdirde milletvekili de olmayacağını ve siyaseti bırakacağını söyledi.

İMZA DERDİNDEN KURTULACAKLAR

MİLLETVEKİLİ adayı olabilmek için yasanın öngördüğü “100 bin imza” veya “20 milletvekilinin önerisi” hükmü gereğince Meral Akşener, işin mali yönünü de düşünerek, TBMM’de grup kuracak sayıya ulaşıp cumhurbaşkanı adayı olmayı tercih etti. Grup kurma çalışmalarını sürdüren İYİ Parti’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yakın çevresiyle yaptığı konuşmada bombayı patlatacaklarını söyledi.

MHP’DEKİLER 18 MART’I BEKLİYOR

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi’nin 18 Mart’ta yapılacak kurultayında beklentileri karşılanmayan veya parti politikasını beğenmeyen isimlerden beşi, ilk genel seçimlerde yeniden listelerde yer bulma garantisi alarak İYİ Parti’ye geçmeyi kabul etti. Bu isimlere daha önce de teklif yapılmış ancak gidenlere “FETÖ’cu” yakıştırması yapılacağı için uygun konjonktür beklenmesi kararlaştırılmıştı. MHP’den gelecek beş milletvekiliyle İYİ Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısı ilk etapta 10’a yükselecek.

EN BÜYÜK KATILIM CHP’DEN OLACAK

İYİ Parti’nin milletvekili transfer edeceği ikinci parti ise CHP olacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar seçildiği olaylı kongreden sonra parti içi muhalefetin sesini yükseltmesi, kopuşların da habercisi oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın da girişimleriyle CHP’de görüşülen 10 milletvekilinden olumlu cevap alındı. Belediye başkanları dışında, CHP’den 10 milletvekili, 1 Nisan’da yapacağı genel kurul öncesinde İYİ Parti’ye katılacak. Böylece İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 20’ye yükselecek.

Bekir ŞİMŞEK

KAYNAK: www.ciddigazete.comhttps://www.ciddigazete.com/ozel-haber/mhp-den-5-chp-den-10-vekil-iyi-parti-yolcusu-h168.html