CiddiGazete- Yabancı yayın kuruluşu Newsweek'te yer alan habere göre, CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz, Demirören'in Aydın Doğan'dan satın aldığı CNN Türk televizyonu hakkında inceleme başlattı.

CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz'ın açıklamasına göre, inceleme sonucunda yayın politikasını ihlal eden bir durumla karşılaşılması halinde, CNN Türk'ün lisansı iptal edilecek.

"CNN TÜRK'TE TATLI BİR TELAŞ MI VAR YOKSA?"

Demirören grubu bünyesinde bulunan CNN Türk televizyonu için CNN International'dan bir heyetin ABD’den incelemeye geleceği ifade edilmişti. CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CNN Türk'e CNN International tarafından inceleme başlatıldığını ifade ederek, "CNN Türk’te tatlı bir telaş mı var yoksa?" sorusunu sormuştu.

Söz konusu paylaşımdan günler sonra CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz'tan inceleme başlatıldığına yönelik bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, inceleme yapılması için Türkiye'ye bir ekip gönderildi.

"LİSANSINI İPTAL EDECEĞİZ"

Newsweek'in haberine göre, CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz CNN Türk için yaptığı açıklamasında, "Eğer, kanalın yeni sahiplerinin gazetecilik politikasını tehlikeye atacağına inandığımız herhangi bir durumunu tespit edersek, kanalın lisansını iptal edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, CNN Türk'ün ırkçı ve iktidar yanlısı propaganda içerikli haberler yaptığı yönünde bir değerlendirmede bulunulurken, kanalın 2018'de "hükümete yakın holdinge zorla satışının" ardından daha da yoğunlaşarak kötüye gittiği yorumu yapıldı.