CiddiGazete- İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Ali İbin adlı kargo çalışanı, geç teslimat yapıldığı gerekçesiyle, 5 gün önce sokak ortasında saldırıya uğradı. Aldığı darbeyle yere düşen ve beyin kanaması geçiren İbin hastaneye kaldırılırken, gözaltına alına saldırgan Tayfun Ş. adliyeden serbest bırakıldı. Komaya giren Mehmet Ali İbin dün akşam vefat edince saldırgan ikinci kez gözaltına alındı ve sevkedildiği nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

‘ÖLDÜRDÜĞÜ KARGOCUYU SUÇLADI’

Olay günü beraberindeki 3 kişiyle otomobille, eksik adres nedeniyle telefonla kendisini arayan sokaktaki İbin'in yanına giden ve saldırıyı gerçekleştiren Tayfun Ş, öldürdüğü kargocuyu suçladı.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren Tayfun Ş, kız arkadaşı için ayakkabı siparişi verdiğini anlatarak, "1,5 hafta önce kargocu bizi arayarak, paketi şubeden almamız gerektiğini söyledi. Dükkanımın adresini tarif edip bırakmalarını istedim. Getirmediler. Tekrar kargocu ile görüştüm. Adresin eksik olduğunu söyledi. Ben de yine adresi tarif ettim. Ama kargocu küfürlü konuşmaya başladı. Bunun üzerine 'Tamam ben geliyorum' dedim. Gittiğimde bana 'Bak kargonun üstünde ne yazıyor? Sen kör müsün' dedi. Agresif davrandı. Kargoyu bana teslim ederken yine elimi itekleyince refleks olarak ben de bir tane vurdum. O da geri çekilince ayağı takıldı ve düştü" diye konuştu.

SALGIRGAN NEDEN SERBEST BIRAKILDI?

İbin hastanede yaşam savaşı verirken, saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösteren yengesi Nuran İbin, "Kendisi emekçi, kargocu. Hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Darp nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Şu an milyonda bir yaşama şansı var diyorlar. Suçlu serbest bırakıldı. Evde 80 yaşında annesinin, 90 yaşında babasının haberi yok. Şu an bu çocuğun yaşama ümidi yok" demişti.