CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın yabancı yatırımcılara satılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

‘Savunma Sanayii Buluşmaları’ kapsamında, sektörün önde gelen firmalarının temsilcileriyle Kocaeli’nde bir araya gelen İsmail Demir, basın mensuplarının ASELSAN hakkındaki sorularını cevapladı.

Demir özetle şunları söyledi:

''Bu yine bir dezenformasyonun parçası. ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı'nın çoğunluk hissesine sahip olduğu bir şirket. Yüzde 25'i halka açık bir şirket. Değerli bir vakfımızın şirketi. ASELSAN olsun TUSAŞ, HAVELSAN olsun çeşitli ülkelerde, ülkemizde de ortakları ve alt şirketleri var. Bu açıklamayı yapmak bile bana tuhaf geldi.

Şunu unutmamak lazım ASELSAN borsaya açık bir şirket. Şirket hakkında yapılacak spekülasyon gerçekten önemli ve ciddi sonuçları olur. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ASELSAN herhangi bir hareketini bildirmek zorunda zaten. Bu dezenformasyon meselesi gerçekten. Savunma sanayii konusunda lütfen siyasete alet edilmesin biz yolumuza devam ediyoruz.''

‘Savunma Sanayii Buluşmaları’ kapsamında, sektörün önde gelen firmalarının temsilcileriyle Kocaeli’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.