CiddiGazete- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şüpheli Yücel hakkında, 2016'da "Kürt annesini göremeden ölmesi", "Ermenilere yapılan soykırım" şeklindeki yazıları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

İddianamede, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama" suçundan kovuşturma yapılması için Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni istendiği de belirtildi.

Bakanlığın izin vermesi üzerine Yücel hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DENİZ YÜCEL'LE İLGİLİ SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Almanya vatandaşı olan Deniz Yücel, 14 Şubat 2017'de gözaltına alındı, 27 Şubat'ta tutuklandı.

Yücel, bir yıl sonra serbest bırakıldı. cezaevinden çıkar çıkmaz da Almanya'ya gitti.

Deniz Yücel, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propogandası yapmak"tan tutukluydu ve Silivri cezaevinde kalıyordu.

Hakkında iddianame hazırlanmaması, dava sürecinin başlamaması Türk-Alman ilişkilerinde sorundu.

İddianame serbest bırakıldığı gün hazırlandı. İddianameyi kabul eden Ağır Ceza Mahkemesi de tahliye kararı verdi.

Deniz Yücel, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinden bir gün sonra serbest kalması dikkat çekti.

Binali Yıldırım kararı Münih'te yorumladı. Yıldırım, "Türk-Alman ilişkilerindeki sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor" dedi.