CiddiGazete- Sosyal medyada pek çok kullanıcı, Diyarbakır'da şiddetli patlama sesleri duyulduğunu ifade etti. Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da bir askeri tesise saldırı girişiminde bulunulduğunu, saldırı girişiminde bulunan maket uçakların etkisiz hale getirildiğini ve herhangi bir zayiat olmadığını bildirdi.

Olay, saat 00.30'da Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardından polis ve jandarmada alarm düzeyine geçildi. Harekete geçen ekiplerin yaptığı incelemede patlamanın 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait askeri bölgeden geldiği belirlendi. Bölgeye çok sayıda sağlık görevlisi ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekiplerin olaya müdahalesi sürerken, yaklaşık yarım saat sonra ikinci patlama sesi daha duyuldu. Maket uçaklarla yarım saat arayla düzenlenen saldırıların ardından silah sesleri duyuldu. Can kaybı ve yaralının olmadığı patlamalardan sonra güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Soylu şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur."

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şunlar aktarıldı:

"Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır."

BİR AÇIKLAMA DA VALİLİK'TEN GELDİ

Diyarbakır Valiliğinden, maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulan 8. Ana Jet Üs Komutanlığında herhangi bir zayiatın olmadığı bildirildi.

Açıklamada, "Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir" ifadesine yer verildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Süleyman Soylu'nun paylaşımından 11 dakika sonra yayınladığı tweeti sildi.

Milli Savunma Bakanlığı, silinen sosyal medya paylaşımının ardından, saat 02.17'de yeni bir paylaşım yaptı.