CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, bin 165 personelin katıldığı, “Eren Abluka-15 Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik” narko-terör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır ilinde “Eren Abluka-15 (Diyarbakıryalaza/Bağlan) J.Uzm.Çvş. Mehmet Çelik” narko terör operasyonu başlatıldı.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 1.165 personel 75 operasyonel tim görev alıyor.

Operasyonun ilk gününde, Lice ilçesi Bağlan ve Yalaza Mahalleleri kırsalında, çalılık ve ağaçlık alana gizlenen 136 nokta tespit edildi. Noktalarda yapılan arama sonucunda;

3 adet AK-47 piyade tüfeği,

El yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 20 kg amonyum nitrat,

989 kg toz esrar,

62 kg kubar esrar,

2.144.570 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.”

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Uyuşturucunun da terörün de kökü kuruyacak. Eren Abluka 15 Narko Terör Lice’de başladı. 1 ton esrar, 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi. Jandarmamız; terör örgütüne de terörün finansmanına da uyuşturucu ve gelirine de aman vermiyor. Allah ayağınıza taş değdirmesin” ifadelerini kullandı.