CiddiGazete- AKP'nin talebi üzerine kaldırılan Andımız'la ilgili tepkiler devam ediyor. Bireysel açıklamaların ve siyasetçilerin yanısıra, STK'lar da kararla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Türkiye ve Türk coğrafyasında yapılanmasıyla bilinen Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği de yayımladığı bildiriyle Andımız kararını kınadı.

Dernek Başkanı Oya Canbazoğlu'nun basın bildirisi şöyle:

Danıştay 8. Dairenin almış olduğu karar, vatan sevgisini ve milli şuuru içinde barındıran her bireyi huzursuz etmiştir.

Görüldüğü gibi kapalı kapılar ardında değil, artık gözümüzün içine içine bakarak apaçık bir şekilde, Türk kimliğimize dil uzatılmakta, tarihini kanla yazan bu milletin kendi yurdunda, milli değerlerinin üstü çizilmek istenilmektedir...

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyemeyeceksek, bize ne söyletilmek ne dayatılmak istenilmektedir?

Türk Milleti olarak, bunu iyice düşünmek, anlamak gerekmektedir.

Elbette ki Türklüğü her baş, her omuz, her yürek kaldıramaz.

Ancak Kuva-i Milliye ruhu ölmemiştir,

Bu ruh, her an hazır kıta, bu güzel vatan için hiç düşünmeden, canını feda eden şehitlerimizin aziz ruhuna hürmeten bir ok gibi yerinden fırlamaya hazırdır.

Bu aziz vatan topraklarında Türk'ün adını gizlemek, yok saymak, düşmanlarımızı cesaretlendirmekten başka bir işe yaramaz.

Kendi topraklarımızda göçebe kuşlar gibi yaşamamızı isteyen ihanete karşı, nesiller boyu söylediğimiz "Andımızı" daha gür sesle; biz de onların gözlerinin içine baka baka daha çok haykıracağız: Ne Mutlu Türk'üm diyene.