CiddiGazete- İstanbul Beşiktaş'ta durağa girerek 1 kişinin ölümüne neden olan özel halk otobüsü şoförü hakkında istenen ceza belli oldu.

Beşiktaş'ta durağa girerek kaza yapan özel halk otobüsü şoförü Necdet Karakuş hakkında ''Bir kişiyi kasten öldürme, 14 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" savcılık suçlarından müebbet hapis cezası ve 210 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Zanlı, geçtiğimiz yıl kasım ayında kullandığı otobüsün kontrolden çıkarak bir durağa girmesi sonucu durakta bulunan vatandaşları yaralamış, kazadan hemen sonra ise otobüsten inerek bir kişiyi kolundan bıçaklamıştı.

Daha sonra Beşiktaş iskelesinden denize atlayan Karakuş polis tarafından gözaltına alınmıştı. Necdet Karakuş'un sorgusunda olaydan bir gece önce uyuşturucu kullandığını, frene basıp basmadığını hatırlamadığını, otobüsün kameralarını da kendisinin bozduğunu söylediği öğrenildi.

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şoför Necdet Karakuş işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.