CiddiGazete- Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde, son üç yıldır belden aşağı kısmi felçli olup yatağa bağlı yaşadığını belirten 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında panikle kendini dışarı atıp yürümeye başladığını söyledi.

Depremin büyük hasar oluşturduğu Kültür Mahallesi’nde eşi ve iki kızı ile bir apartmanın bodrum katında oturan Gül, deprem anında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yürüyemiyordum, depremin korkusundan mı artık Allah’tan mı ne artık bilmiyorum. Deprem anında zaten kızlarıma ‘Kalkın siz gidin’ dedim. Onlar çıktı ama depremin şiddeti sonradan gelince demek ki ben de korktum dışarı çıktım. Üç yıl boyunca yatağa bağlıydım. İşte Allah’ın bir lütfu mu korkumdan mı birden kalkıp dışarıya kadar yürüdüm. Ondan sonra komşular gelip kollarımdan tutup dışarı çıkardılar” diye konuştu.

Yürüdüğü için çok mutlu olduğunu da aktaran Gül, “Kültür Mahallesi’nde kirada oturuyorduk. Bizim evimiz yok. Gezmede de uzun vadeli yürüyemiyorum yolda durup dinleniyorum. Ancak şu an yürüyorum çok iyi. Öyle bir felaketi Allah düşmanımın başına vermesin. Benim düşmanım da olsa yürümesini isterim” dedi.