CiddiGazete- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EGPİS) Başkanı Fesih Aktaş hakkında "fiyatları etkileme" nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine Aktaş hakkında fiyatları kasten etkileme kastıyla hareket ettiği suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fesih Aktaş ifadesinde, hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, kendisinin ve sendikasının toplumu bilgilendirme amaçlı olarak sosyal medya hesaplarında açıklama yaptığı savunmasında bulunarak suçlamaları reddetti.

NE OLMUŞTU?

EPGİS, geçtiğimiz hafta önce benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruşluk zam yapılacağını duyurdu. Birkaç saat sonra ise zammın iptal edildiğini açıkladı.

Bunun üzerine bir televizyon yayınına katılan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, sendikaya tepki gösterdi. Sendikanın uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşı yanlış bilgilendirip akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini öne süren Yılmaz suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

EPGİS ise EPDK Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarına "Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Verilen tüm bilgiler belgeli ve resmi. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" cevabını verdi.

Sendika ayrıca, "Adli sürecin selameti açısından sosyal medyada üyelerimize ve kamuoyuna fiyat duyurusu faaliyetlerine hafta başından bu yana ara verilmiştir" bilgisini paylaştı.

Ayrıca EPDK'ya kendilerine suç duyurusunda bulunma çağrısında bulunmuştu.