CiddiGazete- Ordu’nun Kabadüz ilçesi eski belediye başkanı, şirketinde çalışan muhasebeciyi silahla yaraladı, akrabalarından 2 kişiyi de rehin aldı. İlçe kaymakamı tarafından ikna edilen eski başkan gözaltına alındı.

Olay, ilçeye bağlı Başköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2009-2014 yılları arasında Kabadüz Belediye Başkanı olarak görev yapan Orhan Aktaş, kendisine ait şirketinde çalışan muhasebecisi Tayfur isimli kişiyi silahla bacağından yaraladı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini fark eden Orhan Aktaş, eşi ve bir akrabasını rehin alarak, polis ekiplerinin eve girmesine izin vermedi. Bunun üzerine olay yerine 112 acil servis ekipleri, müzakereci polisler ve özel harekat polisleri sevk edildi.

Olay yerine gelen Kabadüz Kaymakamı Necdet Uçar, Orhan Aktaş ile bir süre görüşerek, ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Uçar’ın ikna çabaları sonrası Aktaş teslim olarak emniyete götürüldü.

Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Aktaş’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor. Bacağından yaralanan Tayfur isimli muhasebeci ise Ordu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.