CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu "aşk" ve aldığı devlet ihaleleri ile tanınan AKP MKYK Üyesi Marksist iş adamı Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Güvenliği ve NATO" konferansına katıldı.

"AMERİKA'NIN DESTEĞİYLE İKTİDAR"

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması üzerine Doğu Perinçek'le birlikte Moskova yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken Sancak yaptığı konuşmada, "Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" ifadelerini kullandı.

"NATO BİR KANSERDİR"

Aslında Türkiye'nin NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde olduğunu ileri süren Ethem Sancak sözlerini şöyle sürdürdü:

"NATO'ya girdik ve 70 yıldır NATO'nun bekçisiyiz. NATO'nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir.

"NATO ŞEYTANİ BİR ÖRGÜTTÜR"

Geç bile kaldık. Biz çıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz için... Ben BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştım. Her şey hazır. Motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak için oluşturulmuş bir şeytani örgüttür."

"ESAD İLE NİYE BARIŞMAYALIM"

"Türkiye, Rusya ve İran bir olalım, Amerika'yı Suriye'den çıkaralım. Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayalım" diyen Sancak şöyle konuştu:

"Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine düşman diye Suriye ile Türkiye neden birbirine düşman olsun? Esad çok adam kesti. Biz adam kesen birçok ülkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hükümet, Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıçaklıydık. Şimdi bizimle beraberler."

DOĞU TÜRKİSTAN VE YOZGAT

Ethem Sancak, öğrencilerin Çin'in Doğu Türkistan'da cami kapattığı yönündeki eleştirisine ilişkin şunları söyledi:

"Öyle bir şey yok. Ben kendim gittim, gördüm. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat'ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA'nın ajanlarıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin."

SANCAK’IN ERDOĞAN AŞKI!

Ethem Sancak, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etmişti:

"Erdoğan, 300 yılda bir Allah’ın nasip ettiği liderlerden biri. Allah Türklere yüz yılda bir böyle bir lider veriyor. Türkler peşinden gidince harikalar yaratıyorlar. Bazen harcıyorlar Menderes'i harcadıkları gibi. Tanıdım, dürüstlüğünü gördüm. Erdoğan'ın eteklerine tutunup oradan bir şey beklemek niyetim yoktu. Siirt seçimleri vesilesiyle Siirt'ten başbakan çıksın diye, dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor..."