CiddiGazete- Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetim kurulu üyeleri, muhalefet liderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek, sorun ve çözüm önerilerini bir kez daha dile getirdi.

EYT heyetinin Ankara çıkarması, Anıtkabir ziyareti ile başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT Federasyonu yönetim kurulu üyelerine mayıs ayında yapılması planlanan büyük EYT mitingine katılım ve çözüm önerilerinin açıklanacağı bir program sözü verdi.

AKŞENER’DEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EYT Federasyonu heyetinin de izlediği bugünkü grup konuşmasında, “Kanunun gerektirdiği prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde yaklaşık 3 milyon insanımız yaş nedeniyle emekli olamıyor. Yaklaşık 1.8 milyon insanımız da maalesef önümüzdeki dönemde yaşa takılacak. Ortada böyle büyük bir mağduriyet olmasına rağmen iktidar bu insanlarımıza, ‘Emekli olamazsın, gençsin’ diyor. Özel sektör ise, ‘Yaşlısın çalışamazsın’ diyor. İnsanlarımıza, ‘Sen emekli olamazsın’ demek haksızlıktır. Biz İYİ Parti olarak, EYT'li kardeşlerimizin yanındayız. Kimse merak etmesin İYİ Parti iktidarında bu mağduriyeti gidereceğiz. Devletin bu konuda katlanacağı maliyeti hesapladık. Yapacağımız EYT düzenlemesi bir sosyal yardım değil, haktır. Ayrıca herhangi bir başvuru dönemi öngörmüyoruz yani EYT'liler istedikleri zaman müracaat edip düzenlemeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde prim sayısını doldurarak EYT'li olacak 1.8 milyon insanımız da bu düzenlemeden yararlanabilecek” diye konuştu.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetim kurulu üyeleri, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindekiler ile bir araya geldi.

EYT heyeti, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ve dernek üyeleriyle bir araya gelip destek istedi.

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Ankara temaslarının ardından yaptığı açıklamada, liderlerden çözüm önerilerinin sunulacağı basın açıklamalı bir programın en kısa sürede gerçekleşmesi sözü ile mayıs ayında yapılması planlanan, iktidar ve tüm muhalafet partilerinin davet edileceği mitinge katılım sözü aldıklarını ifade etti.