CiddiGazete- İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin Kraliçe 2. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un karıştığı bir dolandırıcılık ve para aklama dosyasını soruşturduğu ortaya çıktı.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, hakkında açılan çocuğa yönelik cinsel istismar davasını 12 milyon sterlin tazminat ödeyerek kapatan Prens Andrew’un, Adil Öksüz’ün akrabası olan FETÖ firarisi bankacı Selman Türk’ten 2019’da 1 milyon sterlinden fazla ödeme aldığını açıkladı.

Telegraph’ın haberine göre, Selman Türk dünya çapında 40 milyon sterlin (770 milyon 937 bin Türk Lirası) tutarında bir dolandırıcılık yaptı ve bu parayı çeşitli yerlerde kullandı. 40 milyon sterlinlik dolandırıcılık parasının 1 milyon 275 bini ise Prens Andrew’a verildi.

FETÖ TUTUKLUSUNUN EŞİ

Selman Türk, Prens Andrew’a toplamda 1 milyon 275 bin sterlin tutarında bir ödeme yaptı.

İngiltere Yüksek Mahkemesi tutanaklarına göre bu ödemeler, FETÖ tutuklusu eski AKP milletvekili İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’e İngiltere vatandaşlığı almak için yapıldı.

SERVETİNİ KAÇIRMAK İÇİN

Nebahat Evyap İşbilen’in 90 milyon sterlin, (1 milyar 734 milyon 453 bin 424 lira) değerindeki malvarlığının tamamını İngiltere’ye kaçırmak istediği ve Türkiye’de yargılanmamak için İngiltere vatandaşlığı almak istediği bildirildi.

Masum olduğunu iddia eden Nebahat Evyap İşbilen, malvarlığının kontrolünü tamamen Selman Türk’e emanet ettiğini söyledi. Selman Türk’ün kendisini 40 milyon sterlin zarara uğrattığını ileri süren Nebahat Evyap İşbilen bu paranın nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

The Daily Telegraph, İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin soruşturmaya devam ettiğini ve tarafların avukatları aracılığıyla ifade verdiğini söyledi.

Selman Türk’ün 40 milyon sterlin tutarındaki dolandırıcılığı ve bu parayı kimlere verdiği konusunda İngiliz makamlarının soruşturmayı uluslararası yetkililerle koordineli bir şekilde yürüttüğü bildirildi.

FETÖCÜ İŞBİLEN ÇİFTİ

Eski AKP milletvekili İlhan İşbilen, 14 Aralık 2015’te FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Pandora Belgeleri’ne göre, İlhan İşbilen ve eşi Nebahat Evyap İşbilen, offshore şirketler aracılığıyla malvarlıklarını yurt dışına kaçırdı.

İlhan İşbilen toplam 110 milyon dolar değerinde malvarlığını yurt dışına kaçırdı.

İlhan İşbilen, 2011’de AKP milletvekili olmadan önce FETÖ’nün kapatılan yayın organları Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV grubunda üst düzey görevler üstlendi.

FETÖ’nün 17-25 Aralık operasyonundan sonra partisinden istifa etti ve "Gülen ile hükümet arasında arabuluculuk yapabilirim” dedi.

Evyap Holding'in eski sahiplerinden olan Nebahat Evyap İşbilen, Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği bir gün, Gülen'in kendisine İlhan İşbilen'le evlenmesini öğütledi. Nebahat Evyap ve İlhan İşbilen, Fethullah Gülen’in öğüdünden sonra evlendi.

İlhan İşbilen, Mısır, Malezya ve Türkiye’de fabrikaları bulunan ve Türkiye’de özel limanı olan Evyap Holding’de yönetim kurulu üyeliği yaptı ve şirketin malvarlıklarından FETÖ şirketlerine ve vakıflarına para aktardı.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN YEĞENİ

FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün FETÖ firarisi akrabası Selman Türk, Goldman Sachs bankasında yöneticilik yaptı.

Dünya çapında 40 milyon sterlin, yani 52 milyon dolarlık dolandırıcılık yapan Selman Türk, bu parayı dünyadaki farklı kişi ve kurumlara ödedi.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, FETÖ firarisi Selman Türk’ün İngiltere’de yaptığı ödemeleri soruşturuyor.

İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin soruşturma tutanaklarına göre, Selman Türk, Nebahat Evyap İşbilen’in malvarlıklarından sorumluydu ve Nebahat Evyap İşbilen’in İngiltere pasaportu alabilmesi için, Prens Andrew’a 1 milyon 275 bin sterlin ödeme yaptı.

Prens Andrew, kendisine yöneltilen cinsel istismar davasını 12 milyon sterlin ödeyerek kapattı.

Geçen gün Prens Philip Anma ve Şükran Töreni sırasında Kraliçe 2. Elizabeth’in yürürken Prens Andrew’a tutunması, dünya çapında gündem oldu.