Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV, idari, siyasi ve mali baskıları gerekçe göstererek yayın hayatına ara verdi.

Konuya ilişkin olarak 'Gece Hattı' programında açıklamalarda bulunan Gökhan Taşkın, "Sesimizi kısıyoruz" dedi.

Taşkın, şunları söyledi:

"28 yıllık tarafsız, bağımsız yayıncılığımıza gölge düşmesini engellemek adına bir süre ara veriyoruz. Bağımsız bir medyaya da ihtiyacımız var. Bağımsız yargı kadar bağımsız medyaya da ihtiyacımız var. Yargının bağımsızlığı kadar, bağımsız medya da şarttır demokrasilerde. Umuyorum iyi haberlerde, güzel haberlerde yeniden bir arada olacağız. O güne kadar hoşçakalın."

Taşkın'ın açıklamalarından sonra ekranda "Flash TV yayın hayatına ara veriyor. Suçumuz tarafsız olmak" yazısı belirdi.

‘BASKI VE HAKSIZLIK’

Öte yandan Flash TV internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yayınlarımıza ara verme kararımıza gösterdiğiniz son derece dostça ve olumlu tepkileriniz için çok teşekkür ediyoruz. Siz değerli izleyicilerimizin göndermiş olduğu on binlerce twit, mesaj ve telefonlarınız için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Gördüğümüz baskı ve haksızlıklara inanmayan veya inanmak istemeyen kişi ve kurumlara ‘Bursa Merkezimize gelip yaşadıklarımızı görmelerini’ tavsiye ederiz. Hukuka hiçbir saygı duyulmadan, mahkeme kararları beklenmeden, sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi karar ve uygulamaları ile ‘20 yıldır duran binamız’ yıkılmaya başlandı. Halen teknik bilirkişi incelemeleri devam ederken, Uludağ Üniversitesi bilirkişileri ve ODTÜ uzmanlarının raporları ile ‘yıkım gerektirecek bir durum olmadığı’ sabit olduğu halde, akıl almaz bir hırs ile binamızı yıkıyorlar. İstanbul 6. İstinaf Mahkemesi’nin 20.02.2019 tarihli kararı ile ‘Binada keşif ve bilirkişi incelemesi yapılması gereği’ belli iken ve tüm bu belgeler Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ edilip ‘yıkımın durdurulması’ gereği ihtar edildiği halde binamız yıkılıyor. Bunlar BASKI değil de nedir? Bağımsız Medya, Bağımsız Yargı kadar önemlidir ve unutulmasın adalet bir gün herkese lazım olacaktır.”