CiddiGazete- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlikleri takip eden gazetecilere Anıtkabir'e alınmadı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, törenlere sadece AA, İHA ve DHA ajanslarının alındığını duyurdu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, bu durumu Twitter'dan "Anıtkabir'de törenlere aşı yapılmış gazeteciler alınmıyor. Koronavirüs tamam. Ama tören harici vatandaşın girebildiği Anıtkabir'e neden alınmaz gazeteciler." sözleriyle karara tepki gösterdi.

Foto muhabirleri, Anıtkabir kapısına gittiğinde buradaki görevliler tarafından talimat olduğu gerekçesiyle içeri alamayacaklarını bildirdi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, bu durumu Twitter’dan “Anıtkabir’e törenlere aşı yapılmış gazeteciler alınmıyor. Koronavirüs tamam. Ama tören harici vatandaşın girebildiği Anıtkabir’e neden alınmaz gazeteciler. Biz önce bu ülkenin vatandaşıyız sonra gazeteci. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gereğini yapmasını bekliyoruz. @tcsavunma" sözleriyle eleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası da Anıtkabir’deki törenlere sadece AA, iHA ve DHA alındığını duyurdu.

TGS'den yapılan paylaşımda, "Diğer kurumlardan foto muhabirlerinin çalışmasına izin verilmiyor. Milli Savunma Bakanlığı’nı bu absürt uygulamaya son vermeye çağırıyoruz" denildi.