CiddiGazete- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinde hayvanların beslenmek üzere kafeslerine alındığı sırada bir aslan kaçarak bakıcıya saldırdı. Belediye açıklamasında şu bilgi verildi:

"Gaziantep Hayvanat Bahçemizde beslenme yapıldığı sırada, aslanlardan birisi dikkatsizlik sonucu bakıcısını yaralamıştır. Durum kontrol altna alınmış olup, bakıcı personelimizin sağlık durumu iyidir. Personelimiz kontrol amaçlı olarak müşahede altına alınmıştır. Hayvanat bahçemiz, olağan seyrinde hizmete devam etmektedir."

BÜYÜK BİR PANİK YAŞANDI

Olay sırasında çok sayıda çocuklu aile de hayvanat bahçesindeydi. Panik yaşanan o anlar yine ziyaretçiler tarafından kayda alındı. Polis ekibinin de o anlarda tedbir aldığı görüldü.

Bu arada, saldırıya uğrayan bakıcı Cebrail K.'nın diğer bakıcı arkadaşının saldırgan aslanı kendi üzerine çekip, arkadaşını kurtarmasıyla büyük bir facianın önlendiği öğrenildi.

ASLAN İĞNEYLE UYUTULUP BARINAĞA ALINDI

İğne ile uyuşturularak etkisiz hale getirilen aslanın daha sonra barınağına alındığı bildirilirken, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 17 yıl önce de beslenme sırasında açık bırakılan kafesinden kaçan kaplan, bakıcısı Mehmet Keçibesler'i öldürmüş, kaplan da bir süre sonra hastalanarak ölmüştü.