CiddiGazete- Sedat Peker'in Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı, aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda Falyalı'nın şoförü de öldü.

KKTC medyasındaki haberlere göre Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, Çatalköy'de kimliği belirsiz kişilerce otomatik silahlarla tarandı. Saldırıda ağır yaralanan Falyalı hastanede öldü.

Olaya dair haberlere göre, otelden evine gitmek için yola çıkan Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, yolun daraldığı noktada yaylım ateşine tutuldu. Saldırıda Falyalı ağır yaralanırken, şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde öldü.

SALDIRI ANINDA KALBİ DURDU

Saldırı sonucu Halil Falyalı'nın kalbinin durduğu, nefes almadığı, hastanede hayata döndürülmeye çalışıldığı ancak aldığı ağır yaralar nedeni ile kurtarılamadığı bildirildi.

Falyalı'nın aracının yaylım ateşine tutulduğu sırada eşi ve çocuklarının arkadaki zırhlı araçta bulunduğu öğrenildi. Falyalı'nın eşi ve çocuklarının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Halil Falyalı evli ve üç çocuk babasıydı.

KKTC POLİSİNDEN AÇIKLAMA

KKTC polisi, Falyalı ve şoförünün öldürüldüğü olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"8.2.2022 tarihinde, saat 19.00 sıralarında Çatalköy'de 20 Temmuz Caddesi üzerinde, iş adamı Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araca meçhul şahıs/lar tarafından açılan ateş sonucu, aracın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirirken, olayda ağır yaralanan Halil Falyalı ise ambulans ile kaldırıldığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor."

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit Cemal Yenen, "KKTC saatine göre 19.45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir" açıklaması yaptı.