CiddiGazete- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Halil Falyalı cinayeti ile ilgili İstanbul’da 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin, “Söylemez Kardeşler” olarak bilinen suç örgütü lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu belirtildi.

Cinayetin ardından KKTC’den tekne ile Türkiye’ye geçtiği iddia edilen şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının sürdüğü kaydedildi.

‘SOYİSİMLERİ GİBİ KONUŞMUYORLAR’

Öte yandan Birgün yazarı Timur Soykan, Mustafa Söylemez ve 2 adamının İstanbul’da gözaltına alınmasına ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda şunları ifade etti:

“Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti.

Söylemez Kardeşler soyisimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez’in KKTC’de Halil Falyalı’nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürülüyor.

Gözaltına alınan diğer iki kişinin ise tetiği çekenler olduğu iddiası var. Üç kişinin sürat teknesiyle Kıbrıs’tan Türkiye’ye geçtiği de öne sürülüyor.”