CiddiGazete- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "ihaleye fesat karıştırma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına ilişkin bu sabah Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesindeki soruşturma kapsamında 27 şüphelinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında, Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak ile 14 belediye çalışanının da bulunduğu öğrenildi.

GEÇMİŞ DÖNEM İHALELERİ

Dosyanın geçmiş dönemde gerçekleştirilen ihalelerle ilgili olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl Aralık ayında da Avcılar Belediyesine yönelik operasyon düzenlenmişti. O operasyon, Kamu Hukuku uzmanı Erkan Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheliye yönelik düzenlenmişti. Dosyanın 2015-16 yıllarındaki ihalelerle ilgili olduğu belirtilmişti.

KARASLAN TUTUKLANMIŞTI

Bu sabah düzenlenen operasyonun şüphelileri arasında da Erkan Karaaslan ve önceki operasyonda yakalanan 6 belediye çalışanının bulunduğu öğrenildi. Karaaslan ve 5 şüphelinin tutuklu olduğu belirtildi.

HANDAN TOPRAK KİMDİR?

Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak Benli, 17 Nisan 1960 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu.

1978'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine yatay geçişle sürdürüp, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Handan Toprak, 1993-2006 yıllarında CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nda aktif rol aldı. 2006-2007 yıllarında CHP Bahçeşehir Belde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belde Sekreterliği görevini yaptı. 2007-2010 yılları arasında

CHP Büyükçekmece İlçesi Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu.

2010 Ocak- 2012 yıllarında CHP Esenyurt İlçesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim Organizasyon ve Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

2012 Temmuz-2014 yıllarında CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık'tan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Toprak son olarak 2014 seçimlerinde Avcılar Belediye Başkanı seçildi ve bir dönem görev yaptı.