CiddiGazete- Türkiye kar yağışının etkisi altına girdi. Kar yağışı nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi.

Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle İstanbul dahil birçok ilde kamuda idari izin kararları verildi.

İDARİ İZİN VERİLEN KENTLER

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği, 26-27 Ocak tarihlerinde kar yağışı beklendiğinden dolayı kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanların iki gün idari izinli sayılacaklarını açıkladı.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte 26-27 Ocak tarihlerinde kar yağışı beklendiği hatırlatılarak, il genelinde engelli ve hamile kamu çalışanlarının belirtilen tarihlerde iki gün idari izinli sayılmalarına karar verildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, "İlimiz genelinde (ilçelerimiz dahil) yaygın eğitim kursları ile eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü diğer kursların eğitimlerine; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri, özel kurs merkezleri, motorlu kara taşıt sürücü kurs merkezleri ile bünyesinde kulüp çalışması yapacak anaokullarındaki eğitim faaliyetlerine de aynı günlerde iki gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir"denildi.

KONYA

Konya Valiliği, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların bugün saat 15.30 itibarıyla idari izinli sayılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışının akşam saatlerinde oluşturacağı trafik yoğunluğunu ve riskleri azaltmaya yönelik olarak; İzin vermeye yetkili kurum amirlerince (sürekli verilmesi gerekli hizmetlerde çalışanlar hariç) saat 15.30 dan itibaren diğer personele idari izin verilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

BURSA

Bursa Valiliği'nden engelli ve hamile personel için izin kararı geldi.

Bursa Valisi Canbolat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz genelinde soğuk hava ve kar yağışının devam etmesi sebebiyle kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel, 26-27 Ocak 2022 tarihlerinde iki gün idarî izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personele, 29 Ocak tarihine kadar idari izin verildi.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personele verilen izin uzadı. Vali Ömer Toraman, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 29 Ocak’a kadar izinli sayılacağını belirterek, “Halen devam eden buzlanma ve önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışı nedeniyle; Kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 29.01.2022 tarihine kadar idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

YALOVA

Yalova Valiliği tarafından güvenlik, sağlık ve ulaşım birimleri ile belediyelerin itfaiye ve cenaze defin hizmeti görevlileri dışındaki tüm birimlerde görevli kamu personeline 1 günlüğüne idari izin verildiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, idari iznin 25 Ocak 2022 (bugün) geçerli olacağı kaydedildi. Açıklamada, "Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, Güvenlik, Sağlık ve Ulaşım birimleri ile belediyelerin itfaiye ve cenaze defin hizmeti görevlileri dışındaki Kamu kurum ve kuruluşlarının Personeli 25.01.2022 günü idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi

MALATYA

Malatya’da kar nedeniyle, kronik ağır hastalığı olan memurlar 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günleri idari izinli sayılacak.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde olumsuz hava koşullarının devam etmesi, araç ve yaya yollarındaki buzlanma nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından, hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu personelleri 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günleri idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

SAMSUN

Samsun Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle hamile, engelli ve malul gazi personelin 25-26 Ocak günleri idari izinli sayılacağını açıkladı.

Kar yağışının etkili olduğu Samsun’da valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve malul gazi personelimiz 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günleri idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca devam eden kar küreme çalışmaları hakkında da valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, olumsuz hava koşullarının devam ettiği Samsun - Ankara Karayolunun (Havza ve Kavak ilçelerimizde) trafiğe açık tutulması için solüsyon ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürmekte olup, İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekiplerimiz de trafiğin kontrollü bir şekilde akmasını temin için çalışmalarına devam etmektedir. Ekiplerimizin gayretleriyle şu an trafiğe açık tutulan yolun kapanmaması için zincir/kış lastiği bulunmayan araçların yola çıkmaması, can ve mal güvenliği açısından hızlı gidilmemesi büyük önem arz etmektedir."

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte akşam saatlerinde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurumlarındaki mesainin bugün 16.00'da biteceğini bildirdi.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte akşam saatlerinde yoğun kar yağışının beklendiğini belirtti.

Bu kapsamda bir dizi tedbir alındığını anlatan Gül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep'te akşam saatlerinde başlayacak yoğun kar yağışından olumsuz etkilenmemek için kamu kurumlardaki mesai 16.00'da sonlandırılacaktır. Lütfen kar yağmadan evinize gidip, mecbur olmadıkça özel aracınızla trafiğe çıkmayınız. Meteorolojiye göre, bugün akşam saatlerinden sonra Gaziantep genelinde görülecek kar yağışlarının yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Öte yandan kent genelinde yürütülen mücadele çalışmaları havadan da kontrol ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen helikopterle çekilen görüntüleri paylaşan Gaziantep Valiliği, "Görüntülere göre kent genelindeki tüm ana arterler trafiğe açık durumda" bilgisini verdi.

KOCAELİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olumsuz hava koşulları sebebiyle motokuryelik yapılmayacağını ve motosiklet kullanımına da izin verilmeyeceğini açıkladı.

Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelinde 25 Ocak 2022 günü saat 12.00 itibariyle ev ve iş yerlerine hizmet veren moto-kuryelerin çalışmasına, motosiklet ve mobilet kullanımına 26 Ocak sabahına kadar izin verilmeyecektir."