CiddiGazete- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye’nin 61 yerel kanalında canlı yayınlanan televizyon programında Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ve EXPO 2021 Hatay’ı anlattı.

HADO’nun belediye eliyle uluslararası yolcu taşımacılığını yapacak ilk ve tek proje olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ilk sefere çıkılacağını belirtti.

ARSUZ’DAN GİRNE’YE

Savaş, “Biz önce KKTC’ye daha sonra da Beyrut belki de İsrail’in Hayfa Limanı’na kadar deniz otobüsüyle insanlarımızı taşımak istiyoruz. 19 Mayıs’ta ilk seyahatimizi Arsuz’dan Girne’ye yapacağız. Hatay gemi ile seyahat edilebilecek önemli liman şehirlerinden bir tanesi olacak. Bu Türkiye’de ilk olarak bizimle oluyor. Hem Hatay’ımıza hem de Türkiye’mize hayırlı olsun” dedi.

EXPO'21 HATAY

EXPO'21 Hatay’a gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Savaş, “Güzel bir açılış sonrası beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştık. Bir buçuk ay içerisinde 700 bine yakın ziyaretçi alanlarımızı ziyaret etti. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Yurt içi ve yurt dışından altı aylık süreç içerisinde 2 milyon misafir gelir diye düşünmüştük fakat o sayıyı aşmış olacağız” dedi.

YOĞUN İLGİ

EXPO 2021 Hatay organizasyonu kazananın Hatay halkı olacağını belirten Savaş, “Otellerimizin doluluk oranı üst seviyede. Neredeyse yer yok. Çarşılarımız da dışarıdan gelen misafirler ile dolu. Esnafımız, ticaret erbabı ve turizm sektörü bu konuda çok memnun. Biz de bu ilgiden dolayı memnunuz. Bütün amacımız Hatay’daki kaliteyi yükseltmek, Hatay’ı en üst seviye iller arasına sokmak, Hatay’ın hem ticaret hem de turizm gelirini arttırmaktı. Esnafımızın, ticaretle uğraşan insanlarımızın ve turizm sektörünün yüzü gülüyor. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

HADO BİLET FİYATLARI

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, sivil yolcu bilet fiyatının 750 TL, öğrenci bilet fiyatının 500 TL olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Taşucu-Girne 60 deniz mili ve bilet fiyatları 600 lira. Arsuz-Girne arası ise 140 deniz mili, Mersin’den iki kat fazla olmasına rağmen bilet fiyatlarımızı daha makul tuttuk. Sefer süresi ortalama 5 saat olacak. İki kişi 100 kg bagaj hakkına sahip. Bu öğrencilerimiz için oldukça önemli bir detay. Öğrencilerle ilgili erken bilet uygulaması ve promosyon uygulaması yapılabilir. Öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız.

ARAÇ TAŞIMACILIĞI

Araç taşımacılığı için müsait bir alanımız ve rıhtımımız mevcut değil. Böyle bir şeye limanımızın fiziki yapısı ve altyapısı uygun değil. Ancak uzun vadede bir planlama yapılarak böyle bir uygulama yapılabilir.”