CiddiGazete- Posta Gazetesi köşe yazarı Haydar Dümen'in hayatını kaybettiği ve bugün defnedildiği öğrenildi.

91 yaşındaki Haydar Dümen'in coronavirüs nedeniyle öldüğü belirtildi.

HAYDAR DÜMEN KİMDİR?

Haydar Dümen, 1931 yılında Uşak'ta doğmuştur. Yaşadığı köyde ilkokul olmadığı için başka köyde bir ailenin yanında kalarak okudu. Ortaokul ve lise 2. sınıf bitene kadar Uşak'ta kaldı. Lise son sınıfı fen şubesi olduğu için Afyon'da tamamladı.

1948 yılında mezun olduğu liseden sonra kazandığı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumak için İstanbul'a geldi ve 1955 yılında mezun oldu.

Ardından nöropsikiyatri uzmanı olarak nöroloji ve psikiyatri dallarında uzmanlık diploması aldı. 25 yıl devlet hastanelerinde çalıştıktan sonra 1980 yılında emekli oldu.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde, 1965 yılından 1980 yılına kadar şef olarak çalıştı. O tarihte Cumhuriyet Gazetesi'nde "Akıl Hastalarının Teşhiri Doğru Değildir" makalesinden dolayı Samsun'a sürgün olarak tayin edildi.

Daha sonra araştırma ve yazın hayatına giren Dümen, özellikle cinsellik üzerine yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine topladı. Medyada cinsel problemler üzerine konuşmalar ve röportajlar yaptı.

Haydar Dümen, Güzin Abla gibi dert dinleyen gazete köşe yazarlığı yapmaktaydı. Özellikle cinsel yaşam konusundaki problemleri değişik bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevapladığından geniş bir okuyucu kitlesine sahip oldu..

Haydar Dümen, 23 kitap yazdı.