CiddiGazete- "Saray'ın fetvacısı" olarak bilinen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, "kur korumalı TL mevduat" sistemi hakkındaki tartışmalara da dahil oldu. İslam alimlerinin ve Diyanet'in "Haram" dediği örtülü faize ilişkin Karaman, "Faiz değil, hibe" dedi.

"Kur korumalı TL mevduat" sistemini "aklamak" için Yeni Şafak Gazetesi'ne değerlendirme yapan Hayrettin Karaman, "İçeriden ve dışarıdan Erdoğan'ı düşürmeyi dava edinmiş olanların oyunları yüzünden altın ve döviz fiyatları çok hızlı bir şekilde yükselmeye başlayınca o çevreler ellerini ovuşturmaya; bir kısmı iktidar, bir kısmı intikam bir kısmı da sömürü hesapları yapmaya koyuldular. Alınan zamanında ve yerinde tedbir ile fiyatlar normalleşme yoluna girdi. Bu defa da devletin ödemesinin faiz olup olmadığı tartışması ortaya çıktı. Bazı hocalar, devletin ödemesinin faiz olduğu kanaatindeler. Ben bu kanaatte değilim, 'devletin ödemesi hibedir' diyorum" ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetva hattındaki görevli ve itibarlı din adamları, "kur korumalı TL mevduatı" dahil, tüm faizli işlerin Kur'an'da yer aldığı şekliyle haram olduğunu belirtmişti.