CiddiGazete- Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde faaliyet gösteren seramik fabrikasına ait hayvanat bahçesinde yaşayan geyik, otlaması için fabrikanın arkasında bulunan boş araziye çıkarıldı. Bir süre sonra geyiğin kaybolduğunu fark eden bakıcılar, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma, görgü tanıklarının ifadeleri ve çevredeki güvenlik kameraları görüntülerinden geyiğin C.A. ve M.B. tarafından kaçırıldığını tespit etti. Önceki gün şüphelilerin adreslerine baskın düzenleyen jandarma, C.A. ve M.B’yi gözaltına alındı.

İfadelerinde geyiği kaçırdıktan sonra silahla vurduklarını ve kesip yediklerini söyleyen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği’nin olaya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kafesinden çıkarılıp av tüfeği ile vurularak araçla götürmek suretiyle faili meçhul hırsızlık ve mala zarar verme olayı meydana gelmiştir.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’nca, meydana gelen olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması için başlatılan çalışmalarda JASAT ve Gökçebey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan saha çalışmaları ve teknik takipler neticesinde olayda kullanılan araç ve olayı gerçekleştiren C.A. (57) ve M.B. (48) isimli şahıslar tespit edilmiş olup, adı geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Adli işlemleri tamamlanan şüpheliler tutuklanmıştır.”