CiddiGazete- BBN Türk TV’de Ceviz Kabuğu programını hazırlayan gazeteci Hulki Cevizoğlu'na kanal tarafından sürpriz bir teklif yapıldığı ortaya çıktı.

Merkezini İstanbul'a taşıyan kanal yönetimi, deneyimli gazeteciye ana haber bültenlerini sunmasını teklif etti. 63 yaşındaki Cevizoğlu, bu teklife olumlu cevap verdi.

Cevizoğlu, 11 Şubat Cuma akşamı 19.30 itibarıyla BBN Türk TV'de ana haber bültenini sunmaya başlayacak.

HULKİ CEVİZOĞLU KİMDİR?

Hulki Cevizoğlu 1 Mayıs 1958 Giresun doğumlu.1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde siyaset bilimi lisansı ve ardından işletmecilik yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında Maltepe Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası yaptı.

1981'de gazeteciliğe başladığı Hürriyet'te 8 yıl çalıştıktan sonra çeşitli basın kuruluşlarında muhabir ve yönetici olarak görev yaptı. 1994'te başladığı Ceviz Kabuğu programına 2 yıllık zorunlu ara vermiştir. Ardından Karadeniz TV'de tekrar başlayan program Ulusal Kanal ve Halk TV'de devam etti.

2020 yılında, Ceviz Kabuğu programının yeni yayın döneminde Halk TV'de devam etmeyeceğini açıkladı. Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersi vermiştir.

Dr. Hulki Cevizoğlu evli ve 1 çocuk babasıdır.

22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiştir. 23 Kasım 2009 tarihinde Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı oldu, ancak görevinden 39 gün sonra 13 Ocak 2010'da istifa etti.

Hulki Cevizoğlu, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu. Cevizoğlu, bu seçimlerde adaylık için önce CHP'ye başvurmuş ancak listeye alınmamıştı. 2015 genel seçimlerinde ise Vatan Partisi'nden İzmir 1. Bölge'den milletvekili adayı oldu.