CiddiGazete- İstanbul polisi, Sancaktepe'de tespit edilen DKP-BÖG isimli yasadışı terör örgütünün hücre evi olarak kullandığı eve operasyon düzenledi.

Operasyonda üç terörist yakalanırken, evde patlamaya hazır beş kilogram patlayıcı ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili bilgi verdiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- Sancaktepe'de bir terör hücresi daha çökertildi.

- DKP-BÖG hücre evinde 3 teröristi yakalayan TEM Birimleri; patlamaya hazır 5 kg patlayıcı, bomba düzenekleri ve birçok mühimmat ele geçirdi.

- Allah, İstanbul Emniyeti TEM, İstihbarat birimlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun.

DKP-BÖG NEDİR?

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP), 4 Şubat 2016'da Kurtuluş Hareketi ile Türkiye Devrim Partisi'nin birleşmesi sonucu kuruluşunu ilan eden yasa dışı komünist terör oluşumudur.

Silahlı kolu Birleşik Özgürlük Güçleri'dir (BÖG). PKK ile dayanışma içindeki terör örgütünün merkezi Suriye'nin kuzeyindedir.

12 Mart 2016'da kurulan terörist Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin üyesidir. 6 Şubat 2017'de Devrimci Karargâh örgütü Devrimci Komünarlar Partisi'ne katıldı.

Yine 1996'da kurulan Devrimci Kıvılcım Hareketi de 4 Nisan 2017'de Devrimci Komünarlar Partisi'ne dahil oldu. 4 Eylül 2018 tarihinde örgüt, DKP-BÖG ve DKP/Birlik olarak ikiye ayrıldı.

Terörist grup, Barış Pınarı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı'nda Suriye Demokratik Güçleri müttefiki olan Enternasyonalist Özgürlük Taburu içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu ile çatışmalara girdi.