CiddiGazete- İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı ile ilgili sosyal medya hesabından son durum hakkında açıklama yaptı ve alınan tedbirleri açıkladı.

Vali Yerlikaya yaptığı paylaşımda, "18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim" dedi.

MOTOSİKLETLERE TRAFİĞE ÇIKMA YASAĞI

Yerlikaya, ayrıca saat 17.30'dan sonra motokurye ve motosikletlerin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli İstanbullular; Beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün saat 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.

EKREM İMAMOĞLU DA UYARDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Saat 17.00 itibariyle başlayan kar yağışının gece boyunca süreceğini belirten İmamoğlu "Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum" dedi.