CiddiGazete- İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır" dedi.

01.00'DE YÜZDE 78 TRAFİK YOĞUNLUĞU

İstanbul'un Avrupa yakası yeni havalimanı çevresinde başlayan ve saatler ilerledikçe etkisini artıran kar fırtınası nedeniyle oluşan trafik sıkıntısı devam ediyor. Yoğunluk 01.00 itibariyle yüzde 78 oranına ulaşırken, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Mahmutbey, Haramidere kesiminde trafiğin durma noktasına geldiği gözlendi.

İSTANBUL'DA 2 BİN KİŞİ MAHSUR KALDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda, "Yolda mahsur kalan, 2 bin 16 hemşehrimizi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Yoğun kar yağışı ve tipiye karşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, trafiğin durduğu güzergahlardaki 71 caminin mahzur kalan vatandaşlara açıldığını duyurdu ve camilerden fotoğraf paylaştı.

YERLİKAYA: UYUMAK YOK

Vali Yerlikaya, katıldığı canlı yayında kentteki kar yağışına ilişkin şunları söyledi:

- 35-40 yıldan beri belki rastlanılmayan bir kış gecesiyle imtihan ediliyoruz. Zor bir süreç. Vatandaşlarımızın almış olduğumuz kısıtlama ile ilgili bütün kararlara yürekten uyduklarına inanıyorum.

- Dünyanın 13'üncü büyük metropolünde yaşıyoruz. 4,7 milyon aracımız var ama iki günden beri bütün vatandaşlarımıza, onların sağlıkları huzurları için almış olduğumuz kararlara riayetlerinden dolayı da gerçekten minnettarım.

- Gece uzun ve hava gittikçe zorlaşıyor. Bu durumda o araçları kurtarmayla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kaymakamlarımız, belediyelerimizin mihmandarlığında hazırladığımız mekanlarda, otellerde ve misafirhanelerde onları bu gece misafir etmek istiyoruz.

- Uyumak yok. Bu yolları tamamen açıp o araçları vatandaşlarımıza teslim etmek için hiç durmadan çalışacağız.

- Yolda kalanları misafir etmek için gayret gösteriyoruz. Onların huzurla bir yerde misafir edildiğini görene kadar uyumak yok.

- Aracınızı güvenle bırakabilirsiniz. O araçlar hepimizin emaneti.

EKREM İMAMOĞLU: ACİL VE ZORUNLU HALLER DIŞINDA KESİNLİKLE TRAFİĞE ÇIKILMAMALI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından kentteki kar yağışıyla ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu, "Trafiğe çıkılmaması uyarımıza büyük oranda uyan İstanbullulara teşekkürler. Bölgesel, ani ve yoğun kar yağışı devam ediyor. Tüm ekipler yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Acil ve zorunlu haller dışında kesinlikle trafiğe çıkılmamalı" uyarılarında bulundu.