İddiaya göre, matbaa sahibi M.D. (27) ve lokum dükkanı sahibi Y.C.'nin (24) de aralarında bulunduğu 6 kişilik arkadaş grubu geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde bir arkadaşlarının düğünü için Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi'ne geldi. Bir süre düğünde kalan grup, daha sonra dışarı çıktı. Sokak üzerindeki bir büfeden bira alan grup, büfe önünde içmeye başladı.

Bu sırada yüzde 70 zihinsel engelli A.M., 5. kattaki dairelerinin balkonuna çıkarak çarşaf silkelemeye başladı. Grup, A.M.'ye işaret ederek apartman kapısını açmasını istedi. A.M. kapıyı açmadı.

Grup üyeleri yarım saat A.M.'nin bulunduğu daire ve diğer dairelerin zillerini çaldı. Yarım saat sonra kapının açılmasıyla içeri giren gruptan iki kişi doğruca A.M.'nin yaşadığı daireye yöneldi. Daireye giren M.D. ve Y.C., zihinsel engelli kadına tecavüz etti. İki kişiden sonra apartmana giren 4 kişi ise daireyi bulamadıkları için geri döndü.

Erkek kardeşiyle yaşayan A.M., ertesi gün yaşadıklarını kızkardeşine anlattı. Kızkardeşi hemen polisi aradı. Başvurunun ardından Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri hareket geçti. M.D., Y.C., R.B., H.G., G.Ö. ve M.D. Bahçelievler ve Bağcılar'daki evlerinde gözaltına alındı. Zanlılardan M.D. olayı itiraf etti.

Altı kişi Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (Hürriyet)