CiddiGazete- İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TIR ve kamyonların İstanbul'a girişlerinin yasaklandığını duyurdu. Önceki gün alınan yasak kararı, hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle yumuşatılmıştı. Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olmasıyla TIR ve kamyonların İstanbul'a girişinin yeniden yasaklandığını şu ifadelerle duyurdu:

- Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişi durdurulmuştur. İkinci bir duyuruya kadar; İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir. Hareket halindeki bu araçların en yakın park alanları ve otoyol hizmet tesislerinde beklemeleri gerekmektedir.

Ali Yerlikaya bir diğer paylaşımında ise şöyle dedi:

- Kıymetli hemşehrilerim; yoğun kar yağışı nedeniyle, zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde.

OTOBÜS ÇIKIŞLARI DA DURDURULDU

Ali Yerlikaya, yolcu otobüsleriyle ilgili yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli Hemşehrilerim, bir sonraki duyuruya kadar; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışları durdurulmuştur."

YASAK 2 SAAT SÜRDÜ

Yerlikaya, TIR ve kamyonların İstanbul'a giriş, otobüslerin de İstanbul'dan çıkışına getirilen yasağın kaldırıldığını duyurdu. Vali Yerlikaya'nın saat başı karar değiştirmesi, seyahat planı olan vatandaşları zor durumda bıraktı ve sosyal medyadan tepki yağdı.