CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıkları salı gününden itibaren düşecek.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "(10 – 16 Ocak 2022) Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak azalacağı mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji bu akşam saat 10.00'da başlayarak yarın saat 18.00'e kadar sürecek fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra rüzgarın, güney ve güneydoğu yönlerden; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerde kar örtüsünün bulunduğu rakımı 1500 metrenin üzerinde yerlerde kar erimeleri ve çığ tehlikesi ile birlikte ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

SALI GÜNÜ YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Paylaşılan güncel haritada ise salı gününe dikkat çekildi. Yurt genelinde yağış uyarısında bulunurken özellik Akdeniz bölgesine "kuvvetli yağış" geleceği belirtildi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA KAR BEKLENİYOR

Çarşamba günü ise başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde sabah saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra ise yağışların karla karışık yağmur ve kara döneceği tahmin ediliyor.

ANTALYA İÇİN UYARI

Antalya'da devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yeniden kuvvetini artırarak 12.01.2022 (Çarşamba) günü akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2), İl merkezi ve doğu ilçelerinde şiddetli (76-100 kg/m2), Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş çevrelerinde yer yer aşırı (100kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Antalya'nın doğusunda 1300m. ve üzeri rakımlarda yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerdeki kar yağışlarının meydana sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile buzlanma ve don olayı ile buna bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.