CiddiGazete- Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Halil Falyalı'nın öldürülmesinin ardından yaptığı canlı yayında, Kıbrıs'ta Rum çetelere karşı kurulan silahlı direniş gücü Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) için kullandığı "illegal" ifadesiyle büyük tepki çekti.

Ayşegül Arslan'ın ifadeleri üzerine RTÜK Halk TV'yle ilgili inceleme başlatırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in TMT'yi savunması, Rauf Denktaş'a yapılanları akıllara getirdi.

"BU DA YAVRU ERGENEKON" DİYE YAZDILAR!

Yine Halk TV ekranlarındaki programda konuyla ilgili değerlendirme yapan gazeteci Barış Terkoğlu, "Ben TMT'nin meşru bir mücadele verdiğini, kahramanca bir mücadele verdiğini ve o dönem Denktaşların, Fazıl Küçüklerin mücadelesi olmasa adadaki Türk varlığının tasfiye edileceğine inanıyorum" dedi.

AKP ve yandaş medyanın, TMT'nin kurucularından Rauf Denktaş'la ilgili tavrını hatırlatan Terkoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesine inanıyorum. Ama bir şeyi unutmuyorum. Bugün bu kadar konuşan kişiler keşke Rauf Denktaş'la, ben mesela Barış Terkoğlu birlikte mücadele ettiğimizde ne dediklerini unutmuyorum. Hatırlatayım mı mesela ne dediklerini? Önümde Sabah Gazetesi'nin 2009 Kıbrıs seçimlerinden önceki manşeti duruyor. Ne yazıyor biliyor musunuz Denktaş işaret edilerek. 'Bu da yavru Ergenekon' yazıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nin manşeti duruyor 'Yavru Ergenekon' yazıyor. Star Gazetesi'nin manşeti duruyor 'Ergenekon yavru vatan' yazıyor. Kime diyor bunu? Kıbrıs bağımsızlığını vermiş kahraman Rauf Denktaş'a diyor bunu. Kime diyor? TMT'nin kurucusuna diyor.

Rauf Denktaş o kadar saldırıya uğradılar ki TMT'yi Ergenekon'a bağlamaya çalıştılar. Rauf Denktaş'ı Ergenekoncu ilan ettiler bu gazeteler. Sabah Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Star Gazetesi, Akit Gazetesi. Hepsi bunu yaptılar.

TMT'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın sözlerini okuyorum: 'Ergenekon dosyası nedir ki Kıbrıs'ta arıyorlar. Ergenekon dosyası eğer Türk hükümetini düşürmek için yapılan bir hareket ise öyle diyorlar, Kıbrıs'la ilgisi ne? Ama hayır Kıbrıs'a da getirecekler. Türk Mukavemet Teşkilatı'na bağlayacaklar. Herkes TMT'ye bağlı olduğu için hizmet ettiği için şeref duymaktadır. Bu milli direniş teşkilatını kirletmeye kalkmasınlar. Bütün Kıbrıs Türklerini karşılarında bulurlar.

Beni susturmak istiyorlar ama bunlarla susturamazlar.' Kime diyor bunları Ruf Denktaş; Sabah Gazetesine, Yeni Şafak'a diyor, Star'a diyor, Akit'e diyor. Daha da söyleyeyim mi Recep Tayyip Erdoğan'a diyor.

Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, Rauf Denktaş'ı Kıbrıs siyasetinden tasfiye eden siyasetçidir. Hatırlıyorsunuz değil mi Ergenekon davası klasörlerine giren konuşmaları. Hani Mehmet Ali Talat'la yapılan 'Bir daha onun siyasi hayatı bitti, bir daha çıkamayacak' diyen.

O yüzden kimse Rauf Denktaş'ın kahramanlığını kendisine siper ederek Türkiye'deki yurtseverleri susturmaya çalışmasın."