CiddiGazete- Bedelli askerlik affı düzenlemesinde sona gelindi. Yoklama kaçağı ve bakaya vatandaşlara bedelli askerlik imkânı sunan düzenlemenin TBMM'ye sunulması bekleniyor. Affın detayları da belli oldu.

Yaklaşık 550 bin kişiyi kapsayan düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşması öngörülüyor. Düzenlemeyle bedelli askerlik affından yararlanan kişiler, kaçak olduğu toplam yıla göre değişen oranlarda bir rakam ödeyecek, yani 2 yıl kaçak olan ile 5 yıl kaçak olan aynı ücreti vermeyecek.

Öte yandan dövizli askerlikte de af geliyor.

BEDELLİ ASKERLİK AFFINDAN YARARLANANLAR ÜCRET FARKI ÖDEYECEK

Bedelli askerlik yapmak isteyenler 2022 yılına göre hesaplandığında 56 bin lira ödüyor. Ancak daha önceki uygulamalardan yararlananlara adaletsizlik olmaması için, af kapsamında başvuranlar daha yüksek bir para yatırmak zorunda kalacak.

Bugünün rakamları ile ilave ödemenin 9-10 bin lira civarında olması bekleniyor.

Ayrıca düzenlemeyle, bedelli askerlik affından yararlanan kişiler, kaçak olduğu toplam yıla göre değişen oranlarda bir rakam ödeyecek. Yani 2 yıl kaçak olan ile 5 yıl kaçak olan aynı ücreti vermeyecek.

DÖVİZLİ ASKERLİK AFFI DA GELİYOR

Dövizli askerlik hakkı bulunan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvurup ücretini yatırmayan, işlemi yarım kalanlara da af getiriliyor. Yaklaşık 2 bin kişinin bu durumda olduğu belirtiliyor.