CiddiGazete- Cinayete azmettirme suçundan hüküm giydikten sonra Türkiye'den kaçan Metro Şirketler Grubu'nun sahibi Galip Öztürk, Batum'daki ofisinde 7.2 gram kokain bulundurduğu ve mali suçlara karıştığı gerekçesiyle 2 Haziran'da tutuklandı.

26 TEMMUZ'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Batum'da cezaevinde olan Galip Öztürk, 26 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak. Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere, müvekkiliyle ilgili alınan uyuşturucu (drug) raporunu haber merkezimize gönderdi.

İŞTE TOPALOĞLU ÖZALTINDERE'NİN GÖNDERDİĞİ DRUG RAPORU VE AÇIKLAMASI

DRUG TESTİ NEDİR?

İdrarda Drug Testi legal ve illegal ilaçların idrarda tespiti amacıyla kullanılan bir testtir. Test idrar örneğinden çalışılır. Ayrıca mide içeriğinden de bakılabilir. İdrarın gözetim altında alınması gerekir. Test sırasında tedavi amacıyla alınan ilaçlar belirtilmelidir. Birçok ilaçta testi pozitif yapabilecek maddeler de bulunmaktadır.

İdrarda uyuşturucu testi ile hangi maddeler bakılır?

Metadon

Benzodiapezin

Barbitürat

TCA (Antidepresan - Trisiklik)

THC (Esrar - Kannabis - Skunk)

Metamfetamin

PCP - Fensiklidin (Melek Tozu)

MDMA (Ekstazi)

Opiad (Eroin - Morfin)

Amfetamin

Sentetik Kannabinoid (Bonzai)

Kokain

2012'DEKİ TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Öte yandan uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle 2011 Ekim ayında İstanbul'da gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan, Galip Öztürk'ün kan, idrar ve kıl numunelerinde kokain maddesi bulunmuştu.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Özel Yetkili Savcılık tarafından alınan talimatla ünlü isimlere uyuşturucu temin ettiği öne sürülen Mahmut Özkan isimli torbacının, işadamı Galip Öztürk'ün şoförü Turgut Öztürk'e uyuşturucu satmaya çalıştığı belirlenmiş, teknik takip sonrası torbacının bir müşteriyle buluştuğunu tespit eden polis düğmeye basmıştı.

Torbacı Mahmut Özkan ile ondan uyuşturucu almaya çalışan Turgut Öztürk suçüstü yakalanmıştı. Aramalarda 10 gram kokain ele geçirilmişti.

İşadamı Öztürk, kadın arkadaşı Tuğba Olcay ve Ahmet Tatar da Ekim 2011'de gözaltına alınmıştı. Adli Tıp Kurumu incelemesi sonrası sanıkların uyuşturucu kullandıkları yönünde rapor verildi. Mahmut Özkan'a "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçlamasıyla dava açıldı.