CiddiGazete- Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, öğle saatlerinde bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Hakkari Cinayet-Gasp Büro Amirliği'nin olayla ilgili bilgi notu şöyle:

TARİH: 13.07.2021

SAAT: 13.30

ŞÜPHELİ: Nasuh Çulcu .... sicil sayılı polis Memuru

BİLGİ SAHİBİ: M.K. ... sicil sayılı polis memuru

OLAY ÖZETİ:

Haber merkezinin 22 önünde silahlı kavga anonsu üzerine ekiplerle ivedi olarak olay yerine geçilmiş,

Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ... sicil numaralı polis memuru Nasuh Çulcu'nun daha önce yaşanmış olan bayan personeli rahatsız etme durumundan kaynaklı il emniyet müdür yardımcımız 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher imzalı ikaz yazısına istinaden Hasan Cevher müdürümüz ile polis memuru Nasuh Çulcu görüşmek istemiş, aralarındaki sözlü konuşma bittikten sonra işlem yapılmak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne gidildiğinde gerekli işlemler yapılmak üzere silahına el konmasını istemeyen Nasuh Çulcu, bürodaki polis memurlarına da silah doğrultmak suretiyle bürodan hızlı bir şekilde çıkış yaparak kısa bir süre önce müdürümüzle görüşmüş olduğu Polisevi yemekhanesine giderek, Hasan Cevher müdürümüze ateş etmek suretiyle sol omuz kısmından ve baş kısmından yaralamıştır.

Olay yerinde şüpheliye durdurmak amaçlı ... sicil numaralı polis memuru M.K. Nasuh Çulcu'nun sol diz kapağının alt kısmına bir el ateş etmek suretiyle yaralamıştır. Olay yerinde bulunan diğer meslektaşları ile birlikte şüpheli şahıs etkisiz hale getirilmiş 112 aracılığıyla 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi kaldırılmış ilk müdahalelerinin ardından müdürümüz şehit düşmüştür.

Daha sonra şüpheli Nasuh Çulcu tedavi amaçlı 112 marifetiyle devlet hastanesine intikal ettirilmiş, tedavisi devam etmektedir.

Günün Cumhuriyet savcısı aranmış, olay yeri ekiplerince gerekli çalışmaların yapılması, kamera incelemesi yapılması ve tanık olan memurların ifadelerinin alınmaları ve şahsın gözaltına alınması talimatı alınmış, tahkikat şube müdürlüğümüzce devam etmektedir.

HAKKARİ VALİLİĞİ: YEMEK YERKEN SALDIRIYA UĞRADI

Olaya ilişkin Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 13.07.2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 (üç) el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır.

Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.