CiddiGazete- Babaanne, eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A.'dan, 6 ve 9 yaşındaki torunlarının istismara uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Koruma altına alınan iki çocuk, üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı.

ADLİ TIP RAPORUYLA KANITLANDI

İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı.

G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve 9 yaşındaki ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattı.

G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S.C.G.'nin de kendisine şiddet uyguladığını söyledi.

Savcıya ifade veren 9 yaşındaki ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla şiddete maruz bırakıldığını belirtti.

İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı; bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Elmalı Cumhuriyet savcılığı, "Yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021 tarihinde tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve Başsavcılığımız tarafından bu karara itiraz edilmiştir.

Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiştir.

5 ay önce tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklar hakkındaki yargılama süreci devam etmekte olup, son duruşma 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılarak, duruşması 17 Eylül 2021 tarihine bırakılmıştır" açıklamasında bulundu.