CiddiGazete- Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik'e ait İzmir'in Kınık ilçesindeki kömür ocağında saat 21.00 sıralarında patlama meydana geldi.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Patlama nedeniyle göçük altında çok sayıda işçinin kaldığı öğrenildi. Grizu patlaması olduğu belirtilen olay sonrası, maden ocağına İzmir ve Manisa'dan kurtarma ekipleri sevk edildi.

YARALI SAYISI KAFA KARIŞTIRDI

Olayda yaralanan işçilerle ilgili bakan ve kamu kurumlarından birbirinden farklı açıklamalar geldi.

FAHRETTİN KOCA ÖNCE 9 DEDİ, SONRA 45 DİYE DÜZELTTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir Kınık'taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir'e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

Fahrettin Koca, gece saatlerinde ise yaralı sayısının düzeltildiğini belirterek, "İzmir Kınık'ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir" dedi.

FATİH DÖNMEZ: 22 YARALI VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İzmir Kınık'taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 22 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı" ifadelerini kullandı.

İZMİR VALİSİ: 22 YARALI

Patlamayla ilgili İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur" dedi.

Vali Köşger, bir sonraki açıklamasında ise "Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup; Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır" dedi.

KINIK KAYMAKAMLIĞI: 35 YARALI VAR

Kınık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur" ifadeleri kullanıldı.

TUNÇ SOYER: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kınık'ta meydana gelen maden göçüğü bölgesine ulaşan itfaiye ekiplerimizin verdiği bilgiye göre biri ağır 35 işçi kardeşimizin yaralı olduğunu öğrendim. Ekiplerimiz bölgede, konuyu yakından takip ediyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifa dilerim" dedi.

SENDİKADAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Bağımsız Maden İş Sendikası Temsilcisi Başaran Aksu, "Şu anda ne söylesek afaki olur. Kaç kişinin göçük altında olduğu, kaç yaralı olduğu, ölen olup olmadığı hakkında maden şirketi açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor" dedi.

Hak İş Sendikası İzmir Bölge Başkanı Gültekin Şimşek de yaptığı açıklamada, "Ölen yok. 8 işçimiz yaralı. Ağır yaralı bilgisi gelmedi. İşçilerimiz Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerinde tedavi altında" dedi.