CiddiGazete- Şanlıurfa - Mardin karayolu üzerinde bulunan Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı köyü yakınlarında otomobil sulama kanalına düştü.

İlhami D.'nin (20) kullandığı ve içerisinde 6 kişinin olduğu belirtilen otomobil, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yaklaşık 7 metre derinliğindeki sulama kanalında battı.

Otomobildeki Abdullah D. (18) kendi imkanlarıyla kurtulurken, sürücü İlhami D., Mehmet Reşat D., İzzettin A. ile ismi henüz öğrenilemeyen iki kişi ise otomobilden çıkamadı.

Yaşanan feci olay sonrası jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi. İtfaiye ekipleri, otomobildeki vatandaşlara ulaşamayınca su altı dalgıç polislerini çağırdı. Dalgıç polisler, kısa sürede çalışmalara başlarken, sağlık ekipleri de kendi imkanıyla otomobilden çıkan yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı.

DALGIÇLAR ZAMANLA YARIŞTI

Dalgıç polisler, otomobilin içerisindeki 5 kişiyi canlı olarak kurtarmak için zamanla yarıştı. Otomobile ulaşan ekipler, üç kişinin cansız bedenine ulaşırken diğer iki kişiyi bulma çalışmaları ise devam ediyor.

VALİ OLAY YERİNE GİTTİ

Kazanın yaşandığı bölgeye giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kurtarma çalışmalarını takip ederek ekiplerden bilgi aldı.