CiddiGazete- Karadeniz'de saat 20.38'de meydana gelen deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü için her kurum ayrı açıklama yaptı. Kandilli Rasathanesi 4.5, AFAD 4.4 ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) 4.8 olarak duyurdu.

Öte yandan deprem, AFAD’a göre 37.72, Kandilli Rasathanesi’ne göre 12.9 ve EMSC’ye göre 5 kilometre derinlikte oldu.

Deprem Zonguldak'ın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Bolu ve Düzce’den de hissedilirken, AFAD'dan yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği ve olumsuz bir ihbarın bulunmadığı duyuruldu.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili açıklamasında "Karadeniz Ereğli’si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun" dedi.

KOCA: HİSSEDİLEN EN KÜÇÜK DEPREM BİLE BÜYÜK BİR ENDİŞE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin yaptığı paylaşımda "Saat 20.38'de, Zonguldak Ereğli'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu an itibariyle, gerek kurduğumuz iletişimde, gerek sahadaki çalışmamızda üzücü bir sonuca rastlanmadı. Hissedilen en küçük deprem bile büyük bir endişe. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZ DURUM YOK

Depremle ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, "Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul’umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

BARTIN VALİLİĞİ: KONU TİTİZLİKLE TAKİP EDİLİYOR

Depremin ardından Bartın Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama, "Karadeniz Ereğli açıklarında meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonucunda birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yoktur. Konu titizlikle takip edilmektedir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun" ifadeleri kullanıldı.

NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM YORUMU

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumladı.

Görür, "Biraz önce Karadeniz içerisinde, Zonguldak açıklarında 4,5 büyüklükte deprem oldu. Sanıyorum bu deprem bu yörede bulunan ve Batı Karadeniz kıyılarına az çok paralel olan kuzey yönlü bindirme fay kuşağında meydana geldi. Deprem İstanbul’dan da hissedildi" dedi.

"KARADENİZ’DE BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR" DEMİŞTİ

Görür, daha önceki açıklamalarında Karadeniz bölgesinin genelde sismik yönden Türkiye'nin en sessiz bölgelerinden biri olduğunu belirtmiş, "Kuzey Anadolu Fayı tam bu Karadeniz bölgesi dediğimiz bölgenin güneyini sınırlar. Kuzey Anadolu fayı çalışırken bizim düşüncemize göre pontidleri denize doğru itiyor. Yani Karadeniz bölgesi bir anlamda denizin içine doğru yavaş yavaş ilerliyor ve bindirme fayları oluşturuyor. Deniz içinde o fayları görüyoruz" demişti.

Görür, Karadeniz'in deprem potansiyeline ilişkin, "Bu fay sisteminin büyük bir deprem üretmesi beklenmiyor. Karadeniz bölgesinde büyük deprem beklemiyoruz. Sismik yönden daha az aktif bir bölge. Bindirme faylarının zaman zaman böyle hareketleri oluyor" ifadelerini kullanmıştı.