CiddiGazete- Kaza, 14.00 sıralarında Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Emlak konut Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan servis midibüsünün sürücüsü, henüz öğrenilemeyen bir sebepten dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek dere yatağına uçtu.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Servis midibüsünün içinde bulunan çok sayıda öğrenci yaralandı. Yaralılar itfaiye ve kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla tek tek midibüs içinden çıkartılarak, sağlık ekiplerine sevk edildi.

Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de kaza yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Olay yerinde hala yaralı çıkartılırken, yaralılar bölgede bulunan yakın hastanelere sevk ediliyor. Öğrencilerin yakınları da kaza yerine gelerek çalışmaları takip ediyor.

VALİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Öncelikle çok üzüntülüyüz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Emlak Konut Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan bir araç, henüz belli olmayan bir sebeple kontrolden çıkarak köprünün üzerinden dere yatağına uçması vesilesiyle elim bir kaza meydana gelmiştir.

- Araç kontrolden çıktıktan sonra bir vatandaşımız yolda hayatını kaybetmiştir. Bunun dışında bir öğrencimizin de hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

- Diğer kardeşlerimizin şu anda tedavileri ve müdahaleleri devam ediyor. Temennimiz ve dileğimiz diğer kardeşlerimizin hayati tehlikelerinin olmaması, ama müdahale edilen kardeşlerimiz de var.

- Şu an için araçta, şoför sıkışmış durumda. Arkadaşlarımız çok büyük bir titizlikle faaliyeti sürdürüyor. Acele ettiğimiz takdirde zarar verme ihtimali olduğu için çok dikkatli bir çalışma yürütülüyor. Şu anda sağ, damar yolu açılmış durumda. O nedenle, bir kez daha üzüntülerimizi paylaşıyoruz.

- Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

- Toplam rakam, yoldaki bir hanım kardeşimiz de dahil 22 kişi. Bunlardan hayatını kaybeden 2 kişi var. Diğerlerine müdahale devam ediyor şu anda.

Kaynak: Ajanslar